Какво трябва да знаем за новите камери на КАТ?


kamera


Последените дни КАТ широко рекламира новите свръхмодерни мобилни камери ARH S1.В медиите липсва информация, за производителя и възможностите на „суперкамерите“. Но ние си позволихме да се поразровим тук-там и ето какво открихме.

Широко рекламираните „супермодерни“ камери са на унгарският производител ARH Inc. , компанията има и представителство в САЩ. В настоящата публикация публикуваме накратко оригиналното описание на „Портативна скоростна камера AHR S1“, публикуван в сайта на фирмата производител.Описание на производителя 

ПОРТАТИВНА СКОРОСТНА КАМЕРА ARH S1

kat-ptp-katastrofa
За измерване на скоростта се използват скоростни камери: те се използват от полицията като камера против превишена скорост, за да ловят нарушители.
S1 работи по различен начин: записва всяко минаващо превозно средство, регистрира своята скорост и регистрационен номер, взема пълноцветен образ, открива събития за нарушения, добавя печат на време и печат на място и създава пакет данни, който съхранява и препраща към централна база данни , за разлика от ръчен пистолет за скорост или типично полицейско устройство за контрол на скоростта, което се нуждае от оперативен персонал, S1 е напълно самоуправлявана.
След като е настроен на място, той използва автоматичната технология за разпознаване на регистрационните номера за идентифициране на превозни средства, заснемане на неподвижни изображения или видео, разгръщане на разпознаване на събития за записване на поведението им в трафика, използване на неразделна GPS за добавяне на данни за местоположение и всичко това без човешка намеса.
Записаните данни могат да се използват в реално време или по-късно от властите или персонала за събиране на електронни такси за изминат участък. Освен борбата със скоростта, S1 е идеална като камера за налагане на нарушения, като например шофиране в автобусна лента или аварийна лента и игнориране на липса на знак за влизане. S1 също функционира като инструмент за наблюдение на трафика, отчитащ трафика и забелязвайки задръствания или задръствания. S1 дори може да разпознае кодовете ADR (Hazmat). Тъй като е лазерна скоростна камера, S1 прави радарни детектори остарели. Освен подобряването на безопасността на движението, тя може да се използва за мониторинг чрез контрол на движението по пътищата или може да бъде част от интелигентното управление на трафика, известно като интелигентна транспортна система (ITS).
Накратко, S1 е много повече от камера за измерване на скоростта или дори от мобилна скоростна камера за спиране на шофьорите за скорост.
ARH S1 съчетава разпознаване на регистрационни номера, камера с 30-кратно оптично увеличение, инфрачервено и светодиодно осветление, комуникация, GPS, обработка на данни и сертифицирани лазерни възможности за засичане на скоростта в един преносим модул. Вграденото му откриване на движение, изходът на JPEG изображение / MJPEG поток, вътрешният буфер за изображения и компресията H.264 могат да осигурят до десет пъти по-малък видео поток, което води до по-малко мрежов трафик и по-малко пространство за съхранение.


ptp-kat-katastrofa


kat-ptp


kat-mvr


kat


Вашият коментар