ПТП ? Препоръчителни действия след птп!

Били ли сте ранени при пътнотранспортно произшествие?

Дали безотговорният, небрежен или невнимателен правоспособен, в някои случаи и неправоспособен гражданин, причинил пътнотранспортното произшествие при, което сте били ранени, ще получи справедливото наказание, което заслужава?

Изчислихте ли точно, всички имуществени и неимуществени щети, които вие и вашето семейство ще заплатите, и претърпите поради това, че някой гражданин е седнал зад волана, разсеян, неправоспособен, изморен, пиян или превишил разрешената скорост ?

Ако е така, искаме да знаете три много важни неща, които трябва да изпълните за да може да получите справедливо обезщетение!

1.Обадете се на тел.112!

Останете на мястото на произшествието и изчакайте пристигането на компетентните органи на Министерството на вътрешните работи. Съобразно необходимостта, вземете мерки за безопасността на движението и окажете помощ на пострадалите граждани, ако това не представлява опасност за вас. Нямате право да премествате вашето превозно средство, ако то не пречи на движението, както и да не променяте състоянието му до идването на органите на Министерството на вътрешните работи. Имате право да преместите вашето превозно средство, само ако е необходимо да превозите ранени граждани до най-близкото лечебно заведение, след което сте длъжни веднага да се завърнете на мястото на произшествието. Трябва да вземете мерки следите от пътнотранспортното произшествие да бъдат запазени до тяхното фиксиране или описване от компетентните служби. Не консумирайте алкохолни напитки до пристигане на контролните органи.

2. Посетете най-близкия център на спешна помощ!

Всеки гражданин ранен при пътнотранспортно произшествие има право на спешна медицинска помощ! Ако не сте отишли директно в болницата след инцидента, трябва да отидете на преглед при семейния ви лекар, в рамките на първите 24 часа след катастрофата. Важно е да се консултирате с вашия лекар за, да сте сигурни, че не сте претърпели увреждания, за които не знаете в момента. Понякога получените увреждания може да не доведат до непосредствени симптоми. Но не можете да бъдете сигурни, че малките болежки тук и там по вашето тяло са „нормални“ след участие в пътнотранспортно произшествие, докато не ви прегледа лекар.
Ако не получите медицинската помощ от, която сте се нуждаели, вие можете да загубите правото си за получаване на справедливо обезщетение. Важно е тук да отбележим, че в едно бъдещо гражданско дело,застрахователната компания може да се опита да използва този факт срещу вас, като твърди, че сте излъгали за сериозността на нараняването или, че нараняването ви не е било резултат от катастрофата. Адвокатите на застрахователната компания биха ви задали съвсем логичния въпрос:

„Ако наистина бяхте ранени при катастрофата, защо не потърсихте медицинска помощ веднага след пътнотраспортното произшествие в което сте участвали?“

Доста добър въпрос, който би посял някакви леки съмнения и в съдията по делото.

3. Свържете се с нашия мобилен екип!

Нашият мобилен екип е винаги готов, да помогне на пострадалите при птп и техните близки. Можем да ви дадем безплатни консултации и да ви окажем правна, и финансова помощ. Съветите и насоките, които ще ви дадат членовете на нашият мобилен екип са безплатни, и не ви ангажират с нищо.

За нас е също много важно да ви напомним,че:

Не всяко разследване на пътнотраспортно произшествие върви гладко. Досъдебните производства в Република България се точат с години, много трудно става и призоваването на свидетели, тъй като много граждани работят извън пределите на родината, и няма как да бъдат призовани редовно, друга група граждани са сменили настоящия си адрес, но не са уведомили за това компетентните органи. Това са малка част от възможните причини за забавяне на досъдебните производства, наказателните и гражданските дела в Република България. Забавянето на досъдебните и съдебните производства в Република България, работи в интерес на застрахователните компании, които ловко използват това за да предлагат и сключват „големи“ споразумения.

Застрахователните компании наемат екипи от професионалисти, включително управители, адвокати и експерти, за да защитят по най-добрия начин интереса на компанията. За това вие се нуждаете и заслужавате екип от юристи, който да защити по най-добрия начин вашият интерес.

Искаме да бъдем този екип за Вас. Ние имаме уменията, ресурсите и опита, които търсите, за да получите справедливото обезщетение, което заслужавате след вашето участие в пътнотранспортно произшествие.Вашият коментар