Трудностите в нашата работа


ptp


Най-трудното в нашата дейност е, как да накараме граждани пострадали при пътнотранспортни произшествия, да си търсят правата по съдебен ред? Историята ни е научила, че гражданите трудно приемат новите бизнес модели.

Много ние трудно да убедим гражданите, че нашите консултации са безплатни. Най-вероятно защото, гражданите на Република България са свикнали, че няма нищо безплатно в нашата страна.

Трудно ние да убедим гражданите, станали жертва на „войната по пътищата“, че можем да им предоставим финансова помощ, която да им бъде от полза за тяхното лечение. Правилното лечение е най-важно за всеки пострадал гражданин, делата ще си преминат, виновния водач ще си получи наказанието, пострадалия гражданин ще си получи полагащото му се обезщетение, но не се ли проведе правилното лечение навреме, възстановяването може да не е ефикасно.

Трудно ние да обясняваме, че при воденето на гражданско дело срещу застрахователната компания на виновния за катастрофата водач, пострадалите граждани могат да получат обезщетения в реален размер. Също, че ще получат законната лихва считано от деня на катастрофата до деня на окончателното изплащане на присъденото обезщетение. Размерите на обезщетенията за неимуществени вреди се определят от съдебните състави, никой не може да ви гарантира точен размер на обезщетението, което заслужавате.

Трудно ние да убедим, граждани свикнали да питат свои приятели, които да им дадат компетентен съвет по казус от, който не разбират. Друга група граждани си мислят, че Google знае всичко и му се доверяват напълно.

Трудно ние да накараме гражданите, да не бързат да сключват споразумение със застрахователната компания на виновния за катастрофата водач. Винаги напомняме на всички пострадали граждани Закона за задълженията и договорите, който заповядва: чл.52“Обезщетение за неимуществени вреди се определя от съда по справедливост“.

Трудно ние да обясним на гражданите, че работим безплатно от първия ден на съвместната ни работа и ни дължат възнаграждение само, ако получат обезщетение.

Нашата работа е наистина трудна, но ние не се отказваме и сме винаги готови да помогнем.


katastrofa


Вашият коментар