Водете си бележки и вземайте фактури


ptp


Едно от първите неща, които трябва да направите, след като сте участвали в пътнотранспортно произшествие, е да си запишете всичко, което можете да си спомните за злополуката,включително подробности за нараняванията ви и ефекта, който те имат върху ежедневието ви. Тези бележки могат да бъдат много полезни месеци по-късно, когато всички важни факти са събрани в досъдебното производство и могат да изиграят важна роля в гражданското дело, за да получите справедливото обезщетение, което заслужавате. Записването на подробностите за злополуката и това, което се е случило, ще ви помогне много, вместо да се опитвате да си спомните.

Изградете навика да си водите бележки за всичко, което смятате, че би могло да повлияе в досъдебното производство и в наказателния, и в гражданския процес.Всеки път, когато си спомняте нещо – докато сте в банята, точно преди да заспите или в сладкарница – запишете го и го сложете с останалите си бележки. Ето някои конкретни неща за, които трябва да си водите бележки.

Водети си бележки след произшествието!

Веднага щом имате възможност, напишете всичко, което можете да си спомните за това, как се случи инцидентът, като започнете с това, какво правихте и къде отивате, хората, които са били там, датата, часът и времето. Включете всички подробности за това, което сте видели, чули и почувствали – навяхвания, удари и удари по тялото ви непосредствено преди, по време, и след инцидента. Също така включете всичко, което помните за другите лица, участващи в произшествието или свидетели.

Запишете вашите наранявания!

В първите дни след злополуката си водете ежедневни бележки за всички болки и болки, които ви причиняват вашите наранявания. Може да страдате от болка, дискомфорт, тревожност, загуба на сън или други проблеми, които не са толкова видими, нито сериозни, колкото наранявания, но и тези проблеми би трябвало да изискват допълнително компенсиране. Ако не си ги запишите веднага, може да не ги помните точно и да не ги представите в досъдебното производство, в наказателния, и в гражданския процес. Воденето на бележки ще ви помогне да опишете най-точно каква болка и дискомфорт сте имали след участието си в произшествието.Също така, като кажете на личния си лекар за всички ваши наранявания, те стават част от вашето медицинско досие, което може да послужи за доказателство, че са причинени от злополуката.

Икономически загуби или загуби от друг тип!

Може да имате право на обезщетение за икономическа загуба,образование или други социални загуби, както и за болка, и страдания. Но ще ви е необходима добра документация. Започнете да си водете бележки непосредствено след произшествието за всичко, което сте загубили поради злополуката и нараняванията си: работно време, възможности за работа, срещи, семейни събития или социални събирания, ваканции или каквото и да било друго, за вас или за това, че сте се радвали, но не можехте да го направите заради инцидента.

Водете си бележки за вашите разговори!

Водете си бележки за датата, часа, участниците и съдържанието на всички проведени разговори, които са свързани с катастрофата. В рамките на телефонните разговори трябва да се отбележи, че те могат да включват тези с всеки свидетел, разследващ полицай, представител на застрахователна компания или с медицински персонал.

Какво друго мога да направя, ако не си спомня нищо?

Ако не си спомняте добре, може да се върнете на мястото на инцидента, за да си направите бележки или снимки, или да намерите и разговаряте със свидетели, които могат да ви помогнат да си спомните нещо.

Винаги вземайте фактури!

Винаги вземайте фактури за всички плащания, които извършвате след вашето участие в пътнотранспортно произшествие! Можете да представите фактури за лекарства, импланти, медицински прегледи, помощни средства, санитарни материали, възстановителни процедури/масажи, рехабилитация, престой в хоспис или други, които ви препоръча вашия лекуващ лекар/,използване на специалициран транспорт, оперативна намеса, която здравната каса не заплаща,също така граждаския съд ще уважи всички ваши разходи за, които имате официален платежен документ, дори можете да представите и трудов договор за лице наето да се грижи за вас.


ptp


Вашият коментар